Texel, een wereld op zich.

Menu

Direct reserveren bel: (0222) 311 311

Vakantie in het mooiste natuurgebied van Texel begint bij De Muy!

De Muy biedt accommodaties voor 2 tot 12 personen naast het Nationaal Park Duinen van Texel. Op een bungalowpark of midden in de polder; u verblijft op een rustig plekje. Kenmerkend voor onze bungalows zijn de grote tuin en de unieke uitrusting. In veel van onze objecten is uw huisdier welkom. Zoek en boek uw favoriete accommodatie. Natuurlijk, in het Texelse noorden! 

Welkom bij de muy

Het eiland Texel heeft iets bijzonders. Heb je ooit voet aan wal gezet, dan wil je weer terug. Om dat fijne zand onder je voeten te voelen. Producten van Texelse bodem te proeven. Gave juttersvondsten in musea te ontdekken. Of zijn het die onvergetelijke momenten waarnaar je verlangt? Wij snappen dat wel. Als eilanders worden we nog dagelijks verrast. Natuurgebied De Slufter ondergaat elk seizoen een metamorfose en het uitzicht vanaf de vuurtoren is nooit hetzelfde.

Het Texelse noorden – ons thuisbasis – is een prachtig gebied. Pioniers in de polder realiseerden hier boerenbedrijven, vakantieparken en andere bedrijven. Rijd je een paar kilometer verder, dan sta je midden in het duingebied, op groene landweggetjes of het Wad. Meestal als enige toeschouwer, want de rust voert de boventoon op dit stukje eiland. Huur een accomodatie bij De Muy en ontdek het zelf!

Arrangementen & aanbiedingen

Boek nu en krijg vakantiedagen cadeau!

Hoe langer u verblijft hoe meer dagen u krijgt

Boek bijvoorbeeld 14 dagen in voor- of na-seizoen en betaal maar 13 dagen!

Bekijk hier hoe het werkt

Genieten met uitzicht op de texelse natuur

De Nederlanden

Het gebied De Nederlanden omvat de oostelijke duinen tussen De Slufter en De Koog en maakt deel uit van natuurgebied De Muy. In de 19de eeuw werd het gebied ontgonnen tot cultuurgrasland, maar in 2008 is het landschap weer min of meer in z’n oude staat hersteld. De rechte afwateringssloot werd vervangen door een kronkelende kreek en de natuur kon er verder z’n gang gaan. Zo is een prachtig wandelgebied ontstaan. Om verruiging te voorkomen grazen er Galloway-runderen. Er groeien talloze bloemen en het gebied is rijk aan vogels. 

De Muy

Natuurgebied De Muy, een paar kilometer ten noorden van De Koog, is een geliefd wandelgebied. Je vindt er duinen met steile hellingen, struikgewas, bomen en voormalige weilandjes, die nu zijn opgegaan in de natuur. Een fraai en zeer afwisselend landschap, waar je uitgebreid kunt rondstruinen. In het duinmeertje, de Muyplas, broeden lepelaars. Andere vogels van De Muy zijn onder meer blauwe reigers, aalscholvers, blauwborsten, uilen en nachtegalen. Ook aan wilde planten is hier geen gebrek. In de Buitenmuy groeit het zeldzame teer Guichelheil en in de duinweiden aan de oostkant vind je verschillende orchideeën.

De Slufter

Misschien wel het bekendste natuurgebied van Texel, dat jaarlijks wel een miljoen bezoekers trekt. Een prachtig kwelderlandschap – onderdeel van Nationaal Park Duinen van Texel – dat bij noordwesterstorm onder water loopt. Het is het enige gebied in Nederland waar de zee ongehinderd kan binnenstromen. Alleen het zuidelijk deel is vrij toegankelijk, de rest is vogelreservaat. Je loopt vanaf de toegang (aan het einde van de Slufterweg) tussen zandduintjes en slingerende zoutwaterkreken zo door naar het Noordzeestrand. Alle planten die hier groeien zijn zoutresistent, zoals Engels gras en lamsoor, die het gebied in de zomer prachtig roze, lila en paars kleuren.