Menu

(0222) 311 433

Back to top

De Muy

Wij wensen u fijne Paasdagen, blijf gezond!

For now we care, for later you're welcome.

De Roparun heeft als doelstelling het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken.
De afgelopen 22 edities van de Roparun is al meer dan 57 miljoen euro bij elkaar gebracht.

Texels hardloopteam in actie

Een avontuur voor het leven. Dat is het motto van de Roprarun, een internationale estafetteloop voor mensen met kanker. De ‘monstertocht’ telt 530 kilometer. De runners starten in Parijs en komen in Rotterdam over de finishlijn.

De Roprarun geeft mensen met kanker een steuntje in de rug. Het geld is niet bestemd voor onderzoek, maar voor een betere kwaliteit van leven. Voor de één schuilt dat in een praktische aanpassing in huis. Maar de Roprarun maakt ook mensen blij met een heerlijk uitje. Vorig jaar verzorgde Texel 20 vakantieweken voor gezinnen die door kanker zijn getroffen. Eenmaal op de boot konden ze – voor even – alle zorgen achter zich laten. En genieten van strand, zee en activiteiten op het eiland.

Een team Texelse hardlopers gaat tijdens het Pinksterweekend de sportieve uitdaging aan. Het is de derde keer dat ze de oversteek maken voor het hardloopevenement. Elke eilander neemt pakweg 65 kilometer voor zijn rekening. De Muy ondersteunt het team van harte: “een geweldig initiatief!”

In aanloop naar de Roprarun zamelen de Texelaars geld in voor het goede doel. Van een snertloop tot een visrookwedstrijd; de acties brengen veel euro’s in het laatje.

> Wilt u de Texelrunners volgen of steunen met een bijdrage? www.roparuntexel.nl